Slide 1 Slide 2 Slide 3

Wedstrijd informatie

Hieronder staat een uitleg van alle soorten wedstrijden waaraan ZENO zwemmers meedoen.
Al deze wedstrijden worden in KNZB-verband gezwommen.

 

25/50m wedstrijden

Bij deze wedstrijden worden er alleen maar 25 en 50 meter afstanden gezwommen. Je zwemt tegen jouw leeftijdscategorie en kunt bij elke wedstrijd op de eerste afstand een medaille behalen (deze afstand verschilt per wedstrijd).

Hoe vaak: 6x per jaar en 2x finale.

Welke leeftijd: Iedereen.

Inschrijfgeld per wedstrijd: 4 euro.

 

Minioren-junioren wedstrijden

Bij deze wedstrijden worden er zowel 50, 100, 200 als 400 meter nummers gezwommen. Er kunnen medailles worden verdiend op elk programmanummer. De kinderen die hieraan mee mogen doen zijn de minioren 2 t/m 6 en de junioren 1 t/m 4 jongens (2010 t/m 2002) minioren 2 t/m 5 en junioren 1 t/m 3 meisjes (2010 t/m 2004).

Hoe vaak: 3x per jaar

Welke leeftijd: Zie boven

Inschrijfgeld per wedstrijd: Kan verschillen, binnenkort meer duidelijkheid

 

Junioren-Jeugd-Senioren wedstrijden

Bij deze wedstrijden worden er zowel 50, 100, 200 als 400 meter nummers gezwommen. De verenigingen in Groningen zijn bezig om te organiseren dat bij elke wedstrijd medailles worden uitgereikt. Dit wordt vervolgd.

De zwemmers die hieraan mee mogen doen zijn de Junioren 1 t/m 4, Jeugd 1 en 2 jongens, Senioren Heren (2005 en ouder) en de Junioren 1 t/m 3, Jeugd 1 en 2 meisjes, Senioren Dames (2006 en ouder).

Deze wedstrijden kenmerken zich door het zwemmen van voorrondes en dan je kwalificeren voor de finales later in de wedstrijd.

Hoe vaak: 4x per jaar

Welke leeftijd: Zie boven

Inschrijfgeld per wedstrijd: Kan verschillen, binnenkort meer duidelijkheid

 

Limietwedstrijden

Voor deze wedstrijden kun je je inschrijven als je graag meer wedstrijden wil zwemmen of voor een bepaalde afstand zodat je hierop een limiet kan zwemmen. Iedereen die Junior of ouder is kan hieraan meedoen.

Hoe vaak: Hangt af van het aantal keer dat je nodig hebt of wil doen.

Welke leeftijd: Junioren 1 t/m 4, Jeugd 1 en 2 jongens, Senioren Heren (2005 en ouder) en de Junioren 1 t/m 3, Jeugd 1 en 2 meisjes, Senioren Dames (2006 en ouder).

Inschrijfgeld per wedstrijd: Verschilt per wedstrijd

 

Overige wedstrijden

Hieronder vallen alle ‘’losse’’ wedstrijden. Hieronder wordt kort uitgelegd wat de verschillende wedstrijden zijn die in het schema staan:

Bubble toernooi:

Weekend veel zwemmen, dansen, eten, drinken en heel veel gezelligheid!

 

Paragon toernooi/Internationale:

Tweedaags toernooi met vooral 100m afstanden.

 

Ranomi-cup:

Dit is een jaarlijks terugkomende wedstrijd bedoeld voor de junioren van het noorden die dan gaan uitvechten wie het aller snelste is dus misschien in de toekomst Ranomi Kromowijojo gaat opvolgen.

 

1-uursestafette:

Met een team van minimaal 6 en maximaal 10 een uur lang een voor een het water in met als doel om zoveel mogelijk meters te maken in 1 uur.